Collishop promotiecodesSmartphoto actiecodesPromotiecodes AlbelliActiecodes La RedouteActiecode Center ParcsCoupon codes ICI ParisPromoties NeckermannKortingscode Fun Pizzahut Sarenza kortingscode Zalando kortingscode Hellofresh kortingscode

Hoe kosten besparen op een slotenmaker?


Er zijn verschillende situaties te bedenken waarbij de hulp van een slotenmaker wenselijk kan zijn. Denk bijvoorbeeld aan de situatie waarin uw sleutel afbreekt, een situatie waarin het slot kapot is, enzovoorts. Veel consumenten zien het nut van het inschakelen van een slotenmaker niet direct in en proberen het euvel zelf te verhelpen. Met alle gevolgen van dien! Vaak wordt er meer schade aan het slot aangericht als mensen het slot zelf proberen te herstellen. Kosten besparen op een slotenmaker is dus in lang niet alle gevallen een slimme keuze. Voor het schrijven van dit artikel spraken we met een slotenexpert uit Mechelen, die ons meer kon vertellen over de gevaren van het zelf repareren van sloten.

Meer schade door onkunde van consumenten

Consumenten proberen sloten te openen met haarspeldjes, pincetten en soortgelijke materialen die zij bij zich dragen. Dergelijke materialen kunnen de binnenzijde van het slot ernstig beschadigen, door de complexiteit van sloten. Kleine onderdelen kunnen krom komen te staan, kunnen breken of slijten sterk als hier met andere voorwerpen dan een sleutel tegenaan gestoten wordt. Als het slot inderdaad beschadigd blijkt te zijn door de onkunde van een consument, moet een slotenmaker alsnog worden ingeschakeld voor het vervangen van de sloten.

Zelf sloten proberen te vervangen

U zou op de kosten voor een slotenmaker kunnen besparen door sloten zelf uit uw deur te halen en opnieuw te plaatsen. Dit kan vaak met simpel huis-, tuin- en keukengereedschap. Houd er echter rekening mee dat er ook in dit geval schade aan de sloten kan ontstaan. Zorg er om deze reden voor dat u zich vooraf goed inleest en weet hoe u een nieuw slot in uw deur of op uw raam kunt plaatsen. Op internet zijn handige stappenplannen en instructievideo’s te vinden voor het plaatsen van nieuwe sloten of het vervangen van bestaande sloten.

Twijfelt u over uw eigen kunde in het uitvoeren van klusjes rond sloten? Schakel bij twijfel altijd de hulp van een slotenmaker in. Het is zonde als u straks meer geld kwijt bent, omdat een slotenmaker een nieuw slot in de deur moet plaatsen.

Interessant? Deel dit artikel met anderenShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneShare on LinkedIn