Collishop promotiecodesSmartphoto actiecodesPromotiecodes AlbelliActiecodes La RedouteActiecode Center ParcsCoupon codes ICI ParisPromoties NeckermannKortingscode Fun Pizzahut Sarenza kortingscode Zalando kortingscode Hellofresh kortingscode

Geld besparen dankzij de plaatsing van gevelisolatie


Veel oudere woningen zijn nog niet voorzien van muurisolatie. Waarom dan de spouwmuur niet na-isoleren? Kan je geen isolatiemateriaal spuiten in de spouw?

Kan je de spouw isoleren?

Soms is dit niet mogelijk gewoonweg omdat er geen spouwmuur aanwezig is ( volle buitenmuur ) of omdat de spouw te klein is om te isoleren ( te weinig warmteweestand ). Ook kan het zijn dat de spouw in zo slechte staat verkeert, dat isoleren in de spouw gewoonweg niet mogelijk is. Of de bestaande spouwisolatie voldoet niet meer aan de huidige normen.

Dan kan het plaatsen van buitengevelisolatie wel een oplossing zijn. Hardschuim isolatieplaten ( xps ) worden netjes op de buitengevel van de woning geplaatst. Deze renovatietechniek zorgt ervoor dat alle warmte binnenblijft zonder dat je zware verbouwingswerken dient uit te voeren.

Isolatieplaten afwerken

Na het plaatsen van de isolatiepanelen, dient er gekozen te worden voor een afwerkingslaag. Deze wordt tegenaan de isolatiepanelen geplaatst. De goedkoopste en meest eenvoudige manier van afwerken is het aanbrengen van een bepleistering met een sierpleister maar afwerken met steenstrips, spuitkurk, crepi en een gevelbekleding in hout of metaal / zink is ook mogelijk.

Kies steeds een afwerking die past bij de stijl van jouw woning.

Niks dan voordelen

Een andere voordeel is dat de nieuwe gevelafwerking een vochtwerende functie heeft. Hierdoor heb je minder vochtproblemen zoals opstijgend vocht, doorslaand vocht en condensatie in huis.

Grote voordeel: je isoleert niet alleen de woning, je geeft de woning direct ook een nieuwe gevelafwerking mee, 2 vliegen in 1 klap dus.

Dankzij het plaatsen van buitengevelisolatie dien je minder te verwarmen en dien je minder energie te verbruiken. Hierdoor bespaar je jaarlijks op de energiefactuur. Bovendien maak je kans op subsidies! Check de website Energiesparen.be en controleer of jij kans maakt op subsidies voor buitenmuur gevelisolatie.

Veel succes !

Interessant? Deel dit artikel met anderenShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneShare on LinkedIn