Collishop promotiecodesSmartphoto actiecodesPromotiecodes AlbelliActiecodes La RedouteActiecode Center ParcsCoupon codes ICI ParisPromoties NeckermannKortingscode Fun Pizzahut Sarenza kortingscode Zalando kortingscode Hellofresh kortingscode

Hoe kan je besparen op een alarmsysteem


Een alarmsysteem plaatsen hoeft niet altijd duur te zijn. Wij geven een overzicht van de mogelijkheden om jouw huis te beveiligen.

Een alarmsysteem installeren is geen slecht idee om jouw huis te beveiligen tegen diefstal. Het aantal inbraken in België is fors gestegen waardoor meer en meer mensen op zoek zijn naar het juiste inbraakalarm. Een alarminstallatie kan al snel enkele duizenden euro’s kosten. Niet alleen de installatiekost maar ook het materiaal dient aangekocht te worden. Toch is het niet altijd nodig om een dure alarminstallatie te plaatsen om dieven af te schrikken.

Wat heb je nodig

Je wenst te besparen op een alarmsysteem? Eerst en vooral dien je je af te vragen: “Wat wens ik allemaal te beveiligen” en “Hoe wens ik dit op te lossen én op te volgen”? Maak een schema van alle toegangswegen in huis waar een potentiële inbreker gebruik kan van maken om in te breken. Vervolgens plaats je op het schema alle onderdelen die benodigd zijn zoals: bewegingsmelders, camera’s, bedieningspanelen, raam- en deurcontacten enz…

Toch heb je niet altijd alles nodig om enkel af te schrikken. Een eenvoudige buitenlamp met bewegingssensor installeren kan reeds een alarm in werking laten treden én dieven afschrikken. Er bestaan al goedkope draadloze alarmsystemen / onderdelen die je zelf kan plaatsen. Ze zijn te koop in online webshops of in de doe-het-zelfzaak. Uiteraard dien je ze zelf te installeren.

Enkel afschrikken of ook recordings maken

Wens je enkel inbrekers af te schrikken of wens je ze ook op camerabeelden vast te leggen? Een sirene volstaat bijvoorbeeld al om ongewenste bezoekers af te schrikken. Deze kan je laten afgaan door de plaatsing een aantal magneetcontacten op buitendeuren en buitendeuren in combinatie met bewegingsdetectoren. Wens je ook beelden te maken? Gebruik dan bijvoorbeeld een draadloze IP camera, waardoor je beelden realtime kan bekijken / herbekijken via de PC of smartphone.

Camerabewaking

Indien je ook inbraakbeveiliging wenst met opgenomen beelden, dan dien je te investeren in camerabewaking. Bewakingscamera’s leggen alle beelden van de inbraak vast en kunnen ook dienen om inbrekers te identificeren. Uiteraard is deze oplossing al een stuk duurder daar je gebruik dient te maken van een aantal bewakingscamera’s, een sirene, recorder, centrale unit, raam- en deurcontacten enz… Ook de opslag van de beelden dien je te verzorgen.

Professionele alarminstallatie

Wens je een professionele alarminstallatie, dan kan je naast de volledige installatie ook opteren voor de inschakeling van een meldkamer. Bij calamiteiten zal een signaal verzonden worden naar de meldkamer waardoor bijvoorbeeld een beveiligingsfirma’s in actie schiet en een kijkje komt nemen. Alles wordt ook op camera vastgelegd. Dergelijke installaties zijn meestal bekabelde alarmsystemen waardoor de installatie een stuk duurder is dan draadloos. Het voordeel is dat het systeem zeer betrouwbaar is en dat de kwaliteit van camerabeelden een stuk beter zijn dan camerabeelden opgenomen met een draadloze IP camera. Dit kan doorslaggevend zijn om inbrekers te vatten. Meestal is een abonnement nodig om gebruik te maken van bewakingsdiensten.

Bekende alarmsysteem merken

Bekende merken van goedkope inbraaksystemen zijn: ABUS, Olympia, Smanos, kh-security), Smartwares, eTiger, Haibrain, Renkforce, Alecto, Blaupunkt, Eden, Chacon, Honeywell, Denver… Gekende merken van bewakingscamera’s zijn: Vivotek, Sygonix, ABUS, Technaxx, Smartwares, Netgear, renkforce, D-Link, Digitus Professional, Digitus…

Enkele richtprijzen

  • Set van 3 raamcontacten + alarmgeluid: +/- €7
  • Doorgangsmelder ( bewegingsmelder + sirene ): +/- €15
  • Draadgebonden alarmcentrale met bedieningspaneel: +/- €175
  • Analoge bedrade kleuren bewakingscamera: +/- €50
  • Totale alarminstallatie: camera, recorder, bedrading, ( doe-het-zelf ): +/- €350
  • Plaatsing van een professioneel alarmsysteem door een installateur: +/- €1.500

Alarmsysteem kopen

Je kan eenvoudige installaties kopen bij ReplaceDirect. Zo kan je IP camera’s kopen en eenvoudige alarmsystemen ( starterskits ) om je huis te beveiligen.

Vergelijk de prijzen van een professionele installatie

De totaalprijs van een alarmsysteem is afhankelijk van het aantal onderdelen & diensten die van toepassing zijn om jouw woning te beveiligen. Vraag steeds een offerte op maat van jouw woning en noden. Enkel zo kan je besparen op het juiste systeem.

Interessant? Deel dit artikel met anderenShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneShare on LinkedIn