Collishop promotiecodesSmartphoto actiecodesPromotiecodes AlbelliActiecodes La RedouteActiecode Center ParcsCoupon codes ICI ParisPromoties NeckermannKortingscode Fun Pizzahut Sarenza kortingscode Zalando kortingscode Hellofresh kortingscode

Geld besparen met de tips van een loodgieter


Schrikt u ook ieder jaar weer van de hoge energierekening? Veel huishoudens proberen in de maanden na de energierekening op verschillende manieren energie te besparen. Zo dragen mensen vaker een warme trui, komt de thermostaat een paar graden lager te staan of blijft men langer op de werkvloer hangen. Dit zijn in veel gevallen enkel tijdelijke oplossingen! In de winter wilt u immers in een warme woning verblijven, zonder drie truien, sjaals en wanten te moeten dragen. Om voor een structurele verlaging van uw energieverbruik te kunnen zorgen, spraken wij met een loodgieter uit Sint-Niklaas. Deze loodgieter kon ons meer vertellen over energie besparen.

Kies voor een slimme thermostaat

Een van de manieren om geld over te houden aan het eind van ieder jaar, is het gebruik van een slimme thermostaat. Steeds meer huishoudens stappen over op zo’n slimme thermostaat. Een slimme thermostaat maakt het mogelijk om gebruik te maken van handige voorgeprogrammeerde programma’s voor het verwarmen van uw woning. Kies er bijvoorbeeld voor om de thermostaat dagelijks rond uw thuiskomst in te laten schakelen en vlak voordat u naar bed gaat uit te laten schakelen. De kans dat u de thermostaat vergeet wordt hierdoor een stuk kleiner.

Daarbij beschikken sommige slimme thermostaten over een handige app, waarmee u de thermostaat ook vanaf uw mobiele telefoon kunt bedienen. Dit is erg handig als u er op uw werk achter komt, dat u de thermostaat niet heeft uitgezet vanochtend. Het is zonde als de thermostaat de hele dag aan zou blijven staan.

Verhoog uw isolatiewaarde met een extra laag isolatiemateriaal

Naast de mogelijkheid om over te stappen op een slimme thermostaat, kunt u er ook voor kiezen om de isolatiewaarde van uw woning te verhogen. Nog geen dakisolatie? Laat zeker en vast dakisolatie plaatsen of laat bijvoorbeeld een extra laag isolatiemateriaal aanbrengen onder uw dakbedekking. Hiermee blijft er meer warmte in uw woning hangen, waardoor u minder energie hoeft te verbruiken om uw woning op te warmen. Dit merkt u als u aan het eind van het jaar de energierekening toegestuurd krijgt.

Het overgebleven budget kunt u gebruiken om op kortingen te jagen, langer op vakantie te gaan of een keer buiten de deur te eten!

Bron: loodgietersint-niklaas.be

Interessant? Deel dit artikel met anderenShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneShare on LinkedIn