Collishop promotiecodesSmartphoto actiecodesPromotiecodes AlbelliActiecodes La RedouteActiecode Center ParcsCoupon codes ICI ParisPromoties NeckermannKortingscode Fun Pizzahut Sarenza kortingscode Zalando kortingscode Hellofresh kortingscode

De 10 meest romantische plaatsen in Europa


Wat dacht je van een romantisch uitje? Veel grootsteden en kleinere plaatsen in Europa bieden romantische plekjes aan om samen van te genieten. Wij geven een overzicht van onze top-10 romantische plaatsen.

Gondelen op het kanaal in Venetië | Italië

Met je geliefde een gondel huren in Venetië en jullie laten rondvaren is één van de meest romantische activiteiten die je als koppel kan beleven. Huur een gondel op het einde van de dag zodoende je reeds een idee hebt waar de mooiste en meest kalme plaatsen zijn in Venetië. Vaar vooral rond op haar kleinere kanalen, gelegen in rustige buurten. Geniet van elkaar tijdens een mooie zonsondergang, romantiek verzekerd.

Wandelen langs de Groenerei en op de Bonifaciusbrug in Brugge | België

De Groenerei is één van de mooiste plaatsen in Brugge. Het is er prachtig wandelen langsheen het water, oude historische gebouwen en eeuwenoude brugjes. Ook de karaktervolle omgeving van de Bonifaciusbrug en het aanpalende Arentshof zal menig bezoeker kunnen bekoren. Hier vind je een onweerstaanbare combinatie van indrukwekkende historie en warme romantiek. Samen kan je genieten van dit alles, niet ver en alles dichtbij.

Samen genieten van Montmartre te Parijs | Frankrijk

Vermijdt het drukke centrum van Parijs en “zak af” naar Montmartre. Je kan er samen een prachtige wandeling maken naar de Sacre-Coeur. Start aan het Moulin Rouge en slenter samen doorheen de kunstenaarswijken recht naar boven, naar de Sacre-Coeur. Hou halt aan het Maison Rouge, de wijngaarden van Montmartre en het Place du Tertre. Geniet van kleine straatjes en pleinen, muziek en kunstenaars.

Genieten van de Chemin de la Courniche in Luxemburg stad | Luxemburg

Niet ver maar o zo mooi: Luxemburg stad. In het centrum, gelegen aan de rand van de binnenstad ligt de Chemin de la Courniche. Het is een prachtig wandelpad met één van de mooiste uitzichten van Luxemburg. Vooral rond valavond is de omgeving en de Cornische mooi verlicht. Wandel samen het romantische pad af en zak af naar het mooie Grund voor een lekker etentje.

Wandelen in Bellagio, gelegen aan het Comomeer | Italië

Bellagio is een prachtige plaats, gelegen aan het Comomeer te Italië. Het is gelegen waar 2 armen van het Comomeer zich splitsen. Bellagio heeft prachtige kleine en romantische straatjes die van het centrum naar beneden slingeren, tot aan het Comomeer. Aan het meer kan je romantisch genieten van de omgeving en het water.

De oude wijken at night te Lissabon | Portugal

Op romantische citytrip naar het zuiden van Europa? Dan moet je zeker en vast samen Lissabon verkennen. De oude stad is superromantisch. Neem een populaire tramrit op tram 28. Deze voert jullie door de populaire wijken als Graça en Mouraria en voert je de heuvel op naar het kasteel São Jorge. Geniet vooral s’avonds van de mooie kleine straatjes en de vergezichten over de Taag en de Atlantische Oceaan.

Genieten van Chania te Kreta | Griekenland

Wie iets verder van huis de romantiek wenst op te snuiven moet zeker Chania bezoeken. Het prachtige kleine vissersdorpje, gelegen in het noordwesten van Kreta is de ideale uitvalsbasis om van een romantische avondje uit met zijn tweeën van te genieten. De kleine vissershaven, musea, het weer, lekkere visrestaurants, lokale specialiteiten… de mooie Venetiaanse en Turkse architectuur doen jullie harten zeker en vast sneller slaan.

Santorini | Griekenland

Niet veel romantische plaatsen in de Middellandse zee spreken zo tot de verbeelding als Santorini. De prachtige witte huizen, molens en kerken met blauwe koepels met uitzicht op zee zijn één van ’s werelds meest gefotografeerde panorama. Santorini blijft één van de meest populaire bestemmingen voor geliefden.

Piazzale Michelangelo bezoeken in Florence | Italië

Dit mooie plein ligt op een heuvel en biedt een goed uitzicht op de door de rivier de Arno in tweeën gedeelde stad Florence, met uitzicht op de Ponte Vecchio, de Santa Maria del Fiore, Uffizi, Santa Croce en het Palazzo Vecchio. Vooral ’s avonds bij een mooie zonsondergang is dit dé romantische hotspot van de stad.

Spaanse trappen en Trevi fontein in Rome | Italië

Voor een romantische wandeling moet je in Rome zijn. De belangrijkste monumenten zijn verlicht en zijn adembenemend mooi. De stad koestert zich in deze magische warme gele gloed. Vooral de Spaanse Trappen en de Trevi fontein zijn heel mooi om te bezoeken. Het gerucht gaat dat als je over je schouder een muntje in de fontein gooit, je ooit terug zal keren naar Rome. Een romantische kus zal er zeker van af kunnen.

Extra besparen op uw vakantie?

Hou onze reizen en vakantie actiecodes en promoties in de gaten van de grootste reisaanbieders en vertrek met extra korting op een romantische citytrip.

Interessant? Deel dit artikel met anderenShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneShare on LinkedIn