Collishop promotiecodesSmartphoto actiecodesPromotiecodes AlbelliActiecodes La RedouteActiecode Center ParcsCoupon codes ICI ParisPromoties NeckermannKortingscode Fun Pizzahut Sarenza kortingscode Zalando kortingscode Hellofresh kortingscode

Goedkoop parkeren rond de luchthaven van Zaventem


Er zijn tal van parkings rond de luchthaven van Zaventem. Deze zijn niet goedkoop. Toch zijn er een aantal mogelijkheden om goedkoper te parkeren. Wij geven een overzicht van de mogelijkheden.

Goedkoop parkeren in Zaventem

Weer eens op vakantie met het vliegtuig dit jaar? Groot gelijk ! Toch blijft het steeds een spannende onderneming om het vliegtuig op tijd te halen. Zoals je weet vragen luchtvaartmaatschappijen om minstens 2 uur op voorhand in te checken, en dan moet je nog je wagen kwijt geraken op één van de vele parkings in Zaventem. Wij geven een overzicht van de beschikbare parkeerplaatsen.

De luchthaven bereiken via het spoor

Eerst en vooral raden wij aan om de luchthaven niet per auto te bereiken maar via het spoor. Er rijden dagelijks treinen naar de luchthaven van Zaventem. Het is de goedkoopste en snelste manier om de luchthaven te bereiken, als de vluchturen het toelaten uiteraard. Kijk op de website van de NMBS voor meer informatie. Hou ook de NMBS acties en promoties in de gaten.

Luchthavenvervoer of niet?

Je kan ook kiezen voor luchthavenvervoer. Het voordeel is dat je je wagen thuis kunt laten staan én je wordt direct aan de vertrekhal afgezet. Uiteraard is het mogelijk dat je in de file naar Brussel staat. Wens je terug te keren naar huis, dan kan je kiezen voor luchthavenvervoer of je kan de trein nemen op de luchthaven. De prijs van luchthavenvervoer blijft hetzelfde ongeacht het aantal (vakantie)dagen. Bij meerdere dagen van huis kunnen de tarieven van een bewaakte parkeerplaats oplopen. Bij luchthavenvervoer niet.

Waar parkeren rond Zaventem

Er zijn verschillende parkeermogelijkheden rond Zaventem. Openbaar parkeren in Zaventem is niet aan te raden. Je kan maximum 11 uur parkeren mét parkeerschijf in Zaventem. Op sommige plaatsen kan je maximum 2 uren parkeren. Je kiest het best ervoor een parkeerplaats te reserveren in een parkeerplaats aan de terminal of in één van de bewaakte parkings rond de luchthaven.

Voordelen parkeren in een bewaakte parking

Parkeren in een bewaakte parking heeft zo zijn voordelen. Zo hoef je geen rondjes meer rijden om een parkeerplaats te vinden en is er bij de meeste aanbieders een verzekering tegen diefstal en brand inbegrepen. Na het parkeren is het mogelijk om te voet naar de terminal te gaan ( 2-6. minuten ) of brengt een shuttlebus ( 5-15 minuten ) je individueel of in groep naar de terminal in Zaventem. Ben je met een gezin met kleine kinderen, dan raden we je een shuttlebus aan dewelke je individueel naar de terminal brengt. Zo heb je geen gedoe met ongeduldige mensen en heb je ruim de tijd om alle bagage ( koffers, buggy…) mee te nemen. Wens je bij de afhaling een propere wagen of een extra bos bloemen voor je geliefde? Geen probleem alles is mogelijk.

Goedkoop parkeren rond Zaventem

Veel aanbieders van beveiligde parkeerplaatsen ( ondergrondse en bovengrondse ) geven staffelkorting bij het huren van een parkeerplaats voor meerdere dagen. Wij raden aan om via de website van de aanbieders de kortingen & promoties op parkeren goed te vergelijken. Parkeer je voor meerdere dagen, dan kan de dagprijs goedkoper uitvallen.

1. Sky Parking Zaventem
Sky Parking Zaventem is gelegen op Brussels Airport te Zaventem. Zij brengen u of komen u ophalen in de aankomsthal in Zaventem. Een luxe-shuttlebus brengt in 5 minuten persoonlijk naar de terminal of brengt je terug naar de parking. Parkeren op Sky Parking Zaventem kan al vanaf €36 voor 1 dag. Wens je 3 dagen te parkeren, dan blijft het tarief € 36. Er zijn kortingen bij extra dagen dat je een parkeerplaats huurt. Je kan een parkeerplaats online huren via de website.

Hou de Sky Parking kortingscode in de gaten om extra korting te verkrijgen of ontdek alle lopende promoties en kortingen.

Adres: Schaarbeeklei 215, 1800 Vilvoorde

Tarieven en reserveren: Zie website

2. Q Park Car Hotel
Q Park Car Hotel is een bewaakte parkeerplaats waar je je wagen veilig kunt achterlaten. De verantwoordelijke parkeert vervolgens je wagen binnen het parkeerpark. Een shuttlebus brengt je en de bagage binnen de 15 minuten naar de luchthaven via een privéweg. Je komt aan op niveau 0 op de luchthaven van Zaventem. Parkeren in het Q park Car Hotel kan al vanaf €15,30 voor 1 dag. Hoe meer dagen dat je parkeert, hoe goedkoper de dagprijs. Graag 2 dagen op voorhand reserveren. Er kan een toeslag van €5 aangerekend worden bij een laattijdige reservatie.

Adres: Bataviastraat 122, 1820 Melsbroek (Steenokkerzeel)

Tarieven en reserveren: Zie website

3. Quick parking
Quick Parking Zaventem is gelegen op 5 minuten van de luchthaven en is een parking met bewakingsdienst. Een shuttledienst brengt je persoonlijk van en naar de luchthaven. Hierdoor zijn er geen wachttijden en verlies je geen tijd. Een plaats reserveren kan je via de website van Quick Parking Zaventem. Parkeren in Quick Parking Zaventem kan al vanaf €36 voor 1 dag. Wens je 3 dagen te parkeren, dan blijft het tarief € 36. Reserveren en annuleren is mogelijk tot 20 minuten voor aankomst op de parking. Extra korting? Klik hier en hou de Quick Parking Zaventem actiecodes in de gaten !

Adres: Parking Zaventem, Budasteenweg 42, 1830 Machelen

Tarieven en reserveren: Zie website

4. Air parking
Air parking is op 800 meter van de luchthaven gelegen. Een gratis shuttledienst brengt je vervolgens naar de luchthaven. Air Parking is een bewaakte parking. In de huurprijs is een gratis verzekering inbegrepen en is 24/24 bereikbaar. Parkeren op Air Parking is mogelijk van €15 per dag.

Adres: Vilvoordelaan 194, 1930 Zaventem

Tarieven en reserveren: Zie website

5. P Discount parking
Discount parking wordt uitgebaat door Interparking en is dicht bij de luchthaven van Zaventem gelegen. Deze reserveerbare parking bevindt zich in de Cargo-Zone. Enkel met een gratis shuttledienst kan je de luchthaven bereiken. De parking is 24/24u geopend en bereikbaar. Parkeren in de P Discount parking is al mogelijk vanaf € 15 / dag en is aanbevolen bij een parkeerduur van meer dan 1 week. Extra korting bij P Discount Parking is mogelijk vanaf parkeren gedurende 1 week.

Tarieven en reserveren: Zie website

6. Interparking
Interparking biedt tal van parkeermogelijkheden aan. De parkeerplaatsen zijn geschikt voor kort parkeren ( P Express ) tot lang parkeren ( Holiday Parking of P Discount Parking ). Afhankelijk van de termijn kan je een parking kiezen. Lang termijn parkeren en directe toegang te voet kan al vanaf €18/dag.

Parkings Interparking Zaventem:

  • P EXPRESS: aanbevolen parkeren < 1 uur – afstand 2 minuten te voet
  • FAST ZONE 1 & 2: aanbevolen parkeren 1-5 dagen – afstand 1 minuten te voet
  • P1 FRONT: aanbevolen parkeren 1-5 dagen – afstand 3 minuten te voet
  • P2 ECONOMY: aanbevolen parkeren 1-7 dagen – afstand 4 minuten te voet
  • P3 HOLIDAY: aanbevolen parkeren > 6 dagen of weekend – afstand 6 minuten te voet
  • P LOCK: aanbevolen parkeren > 6 dagen of weekend – afstand 4 minuten te voet
  • P VIP –PREMIUM: aanbevolen parkeren > 1 dag – in terminal
  • RESERVATION ZONE: aanbevolen parkeren > 6 dagen of weekend – afstand 6 minuten te voet
  • P4 LONG TERM: aanbevolen parkeren 4-9 dagen – Bus service naar de terminals
  • P DISCOUNT: aanbevolen parkeren > 1 week – Bus service naar de terminals

Tarieven en reserveren: Zie website

Vergelijk goed de soorten parkings. Bij sommige tarieven is een verzekering inbegrepen, is online reserveren niet mogelijk. Op sommige parkings is een trolley beschikbaar voor de bagage.
Extra korting is mogelijk voor P-Card houders. Deze houders krijgen een extra discount van 10% op sommige parkings.

Extra korting via maatschappijen

Via sommige luchtvaartmaatschappijen geven parkeermaatschappijen een extra korting ( bijvoorbeeld 10% ) op vertoon van uw vliegticket. Heb je geboekt bij een touroperator, hou dan de kortingsvouchers in de gaten. Deze zitten meestal bij uw reisdocumenten. Het kan ook zijn dat je extra korting krijgt indien je lid bent van een maatschappij ( bijvoorbeeld leasingmaatschappij ). Parkeer je regelmatig, dan is een abonnement of parkeerkaart de moeite waard.

Conclusie

Parkeren rond Zaventem blijft makkelijk en vrij goedkoop als je de files kunt vermijden. Vergelijk alle websites van alle parkingaanbieders, de tarieven durven te wijzigen. Hou rekening met staffelkorting bij lang parkeren. Vergelijk goed of een verzekering al-dan-niet inbegrepen is in de huurprijs. Geniet van extra korting, actiecodes of parking kortingscodes die je kan inwisselen bij de online reservatie van een parking gelegen bij de luchthaven van Zaventem.

Interessant? Deel dit artikel met anderenShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneShare on LinkedIn

Neckermann vakantiesConnections vakantiesCheaptickets vliegticketsLandal vakantieparkenCenter Parcs vakantiehuizenVacansolei campingsWeekendeskTravelbirdMolenheideeBookersVliegticketsNMBSSunparksHotels.com