Collishop promotiecodesSmartphoto actiecodesPromotiecodes AlbelliActiecodes La RedouteActiecode Center ParcsCoupon codes ICI ParisPromoties NeckermannKortingscode Fun Pizzahut Sarenza kortingscode Zalando kortingscode Hellofresh kortingscode

Hoe kan Sinterklaas geld besparen op speelgoed dit jaar?


Speelgoed kopen kost heel wat geld. Toch zijn er een aantal tips die ervoor kunnen zorgen dat speelgoed kopen goedkoper kan. Hou het budget van Sinterklaas met deze tips mooi in balans.

De Sint stuurt zachtjes bij dit jaar

Niet alles was kinderen op hun verlanglijstje staan hebben kan de Sint zomaar financieren. Vraag daarom aan de kinderen om op voorhand een speelgoedlijstje te maken met speelgoed dat ze graag willen krijgen van Sinterklaas. Zo krijgt de Sint een idee wat ongeveer de totaalkost zal worden. Indien het speelgoed te duur is, dan kan de Sint eventueel een gelijkaardig alternatief kiezen.

Leuk wordt het als kinderen zelf het gewenste speelgoed kunnen uitknippen uit de speelgoedfolder en plakken op hun verlanglijstje. De Sint heeft op die manier een handig overzicht wat hij dit jaar kan brengen.

Kiezen de kinderen te dure stukken speelgoed, dan kan mama of papa rustig de keuze van de kinderen bijsturen met opmerkingen zoals: “Dit weegt te veel, dat kan Sinterklaas dit jaar niet dragen” of “Ik denk dat je dit cadeau beter aan de Kerstman vraagt dit jaar”. Samen met de kinderen kies je een goedkoper alternatief, zonder dat er op 6 december een grote ontgoocheling volgt.

Verkoop eens wat speelgoed of geef het aan een goed doel

Kinderen worden speelgoed snel beu. Als je niks tussendoor verkoopt, dan stapelt het speelgoed zich de kortste keren op in de speelgoedkast. Verkoop via een garageverkoop, schoolverkoop of via één of andere tweedehands site zoals Kapaza of Tweedehands. Plaats stukken speelgoed online die gedurende het voorbije jaar niet meer gebruikt zijn. Je maakt er andere kinderen gelukkig mee én je hebt extra budget dat je opzij kan zetten tegen 6 december.

Je kan ook opteren om gebruikt speelgoed te schenken aan een goed doel of breng het binnen bij een Kringwinkel. Wist je dat een Kringwinkel tot 50% subsidies krijgt van de Vlaamse Overheid én dat de Kringwinkel door jouw donatie mensen aan het werk kan stellen? Hierdoor help je ook de kinderen van dergelijke sociale plaatsen.

Hou speelgoed acties en promoties in de gaten

Goedkoper speelgoed kopen kan je doen door voldoende te vergelijken in verschillende speelgoedwinkels in de buurt of in één van de speelgoed webshops. Als je kind een stuk speelgoed vraagt van een bekend speelgoedmerk zoals Lego, Duplo, Playmobil, Barbie… wordt het een stuk makkelijker. Verzamel op tijd de speelgoedboekjes en vergelijk net voor 6 december de prijzen. Hou ook zeker en vast de online speelgoedwinkels in de gaten. Zij geven tal van Sinterklaas acties en promoties. Schrijf je in op hun nieuwsbrief en print op tijd de acties en promoties op speelgoed af. Hou zeker en vast de einddatum in de gaten tot wanneer de acties geldig zijn. Indien je online speelgoed koopt, bespaar je benzine én tijd. Meestal zijn de prijzen in de online shops goedkoper.

Gebruik een speelgoed kortingscode of actiecode bij het afrekenen

Tal van speelgoedwinkels of online warenhuizen geven de mogelijkheid tot het verzilveren van een speelgoed actiecode of kortingscode. Daar kan je een geldige code ingeven. Meestal staat het invulvakje nét voor je gaat afrekenen of nét voor je een nieuwe account dient aan te maken. De gebruikte actiecode geeft een extra korting of geeft je iets extra bij uw aankopen. Door gebruik te maken van dergelijke codes kan je extra geld besparen op speelgoed.

Wij raden aan om ook de officiële website van de speelgoedfabrikanten in de gaten te houden.

Leen eens wat speelgoed of ruil met elkaar

Gebruikt speelgoed dat nog in goede staat is, kan perfect uitgeleend worden. Doordat kleine kinderen snel groeien, spelen ze niet lang met hetzelfde stuk speelgoed. Leen daarom tijdens de Sinterklaas periode een stuk speelgoed bij vrienden of familie. Een andere optie is speelgoed ruilen. Hierdoor maakt Sinterklaas dit jaar elk kind gelukkig en kost het je niks. Ruil vooral een stuk speelgoed waarmee het kind niet mee speelt.

Onderstaande tips kunnen je heel wat geld besparen op speelgoed. Het geld dat je niet kan uitgeven ben je niet kwijt én misschien kan de Kerstman wel iets extra brengen dit jaar.

Interessant? Deel dit artikel met anderenShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneShare on LinkedIn